اخبار فوتبال ایران و جهان

این وبلاگ به اخبار و گزارش ها-تفاسیر و حاشیه های روز فوتبال ایران و دنیا می پردازد

اخبار فوتبال ایران و جهان

این وبلاگ به اخبار و گزارش ها-تفاسیر و حاشیه های روز فوتبال ایران و دنیا می پردازد

هومن افاضلی: کی‌روش به سوال‌ها پاسخ دهد

مربی اسبق تیم ملی فوتبال گفت: عملکرد کی‌روش و تیم ملی سوال‌هایی را به وجود آورده که باید از سوی او پاسخ داده شود.


افاضلی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: طبیعتا وقتی تیمی در یک تورنمنت شرکت می‌کند، هدفی دارد. کی‌روش، سرمربی تیم ملی ایران است و سال‌ها تجربه بین‌المللی دارد که او را به سطح بالایی رسانده است. کمتر تورنمنتی را به یاد می‌آورم که تیم ملی ایران نتوانسته باشد از گروهش بالا بیاید. پس منطق می‌گوید که وقتی ایران از گروه خود در غرب آسیا بالا نمی‌آید حتما دلیلی وجود داشته است. فوتبال ما در چند وقت اخیر شرایط خوبی نداشته و نتایج خوبی نگرفته است. بخشی از این نتایج به کی‌روش مربوط است که سوال‌هایی را به وجود آورده است.

وی ادامه داد: در پرسیدن سوال و انتقاد از کی‌روش تندروی هایی صورت گرفته ، اما بخشی از سوال‌ها واقعا منطقی هستند. کی‌روش باید با کمیته‌ فنی فدراسیون – هر کس که عضوش باشد‌ - صحبت و برنامه‌هایش را تشریح کند. احساس می‌کنم که ارتباط خوبی بین تیم ملی و بدنه فوتبال صورت نگرفته است. این مساله حرف و حدیث‌هایی به وجود آورده است. شاید کی‌روش فکر کرده که به خاطر وزن کاری و اعتبارش می‌تواند هر کاری را پیش ببرد، اما تجربه می‌گوید که وقتی جو بیرون تیم ملی به هم می‌ریزد، خرابی‌ها به داخل تیم سرایت می‌کند. این لطمات اتفاقی است که برای تیم ملی در زمان برانکو پیش آمد.

افاضلی همچنین گفت: اگر کی‌روش می‌خواهد فشارها را از تیم ملی بردارد باید با بدنه فوتبال ایران ارتباط بگیرد. تصمیم‌هایی گرفته شده که باید درباره‌اش پاسخ داده شود. تعدادشان هم کم نیست. اگر ارتباط شکل بگیرد و در فضا احترام متقابل حاکم شود، مشکلات حل می‌شوند. در این راه دو نکته را باید در نظر گرفت، اول این که کی‌روش، سرمربی تیم ملی است و دوم این که کی‌روش اسم بزرگی دارد. کی‌روش نمی‌تواند درباره همه تصمیم‌هایش توضیح دهد، ولی بخشی از تصمیم‌هایش نیازمند توضیح است. اگر او به کمیته‌ فنی توضیح داد و اعضا قانع شدند، کار تمام است و دیگر کسی نباید چیزی بگوید، در غیر این صورت حرفها ادامه پیدا می‌کنند.

این کارشناس فوتبال در ادامه گفت: در نقطه مقابل انتقادهای ما از کی‌روش، سرمربی تیم ملی هم از جامعه فوتبال ایران انتقادهایی دارد که بخشی از آنها وارد است. اگر می‌خواهیم پیشرفت کنیم خوب است که به نظرات فردی که از خارج تیم آمده، گوش کنیم. فضای فوتبال ما به گونه‌ای شد که هر کس حرف می‌زند به چالش کشیده می‌شود. مثلا ببینید چه بلایی سر اکبر محمدی آوردند؟ او یک همکار است، اما به جای نقد عملکردش ، شخصیت او را زیر سوال بردند. این کار خیلی زشت است و متاسفم که چنین کاری در فوتبال ما باب شده است. کی‌روش هم پیش خودش فکر می‌کند با این وضعیت بهتر است حرف نزند. اگر فضا مثبت باشد و احترام متقابل وجود داشته باشد، انتقادها پذیرفته می‌شوند، ولی اگر فضا گستاخانه باشد و شخصیت‌ها تخریب شوند، طبیعی است که طرفین هم جبهه بگیرند و پاسخ ندهند.

وی در ادامه چند نمونه از سوال‌هایی را که از عملکرد تیم ملی پیش آ‌مده مطرح کرد و گفت: درباره این که چه کسی به تیم ملی دعوت شود یا نشود، حرفی نیست، چون در اختیار کادر فنی است. حتی این حرف را که می‌گویند یک مربی ایرانی به جای نمازی باید باشد که بع کی‌روش کمک کند حرف خوبی نیست. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا بازیکنی مثل اولادی در همه بازی‌های غرب آسیا فیکس بازی کرد؟ ابتدا جلال رافخایی دعوت شده بود، منطق حکم می‌کند که در ترکیب تیم بازیکنانی حضور داشته باشند که اگر رافخایی مصدوم شد از او استفاده شود. سوال این است که اگر اولادی پس از مصدومیت رافخایی به تیم ملی دعوت شده و هر سه بازی را ثابت بازی کرده و حتی کاپیتان شده است، پس آن بازیکن، ذخیره‌ی چه کسی بوده است؟

وی ادامه داد: سوال دوم این است که چرا کی‌روش دو بازی را از بالا نگاه کرده و در یک بازی به کنار زمین رفته است؟ شاید نگاه او این طور بوده که در بازی سوم به تیم روحیه بدهد، اما این مساله در فرهنگ ایرانی پذیرفته نمی‌شود که شان سرمربی تیم ملی پایین بیاید. من نمی گویم که کارش صحیح بوده یا غلط، ولی باید حرف‌های او شنیده شود. مساله بعدی این است که اگر در روزهای آینده تیم ملی در انتخابی جام جهانی حتی از دو بازیکن حاضر در غرب آسیا استفاده شود، کی‌روش به هدفش رسیده ، اما اگر باز هم همان نفرات قبلی به میدان بروند، یعنی فرصت تجربه اندوزی را از جوانان و تیم امیدمان گرفته‌ایم. غرب آسیا چیزی برای اولادی نداشت در حالی که می‌توانستیم از کسی مثل سردار آزمون استفاده کنیم.

افاضلی همچنین گفت: سوالی هم از فدراسیون فوتبال مطرح می‌شود که چرا نقش کمیته‌ فنی فدراسیون کمرنگ است؟ آیا کمیته‌ فنی وجود ندارد یا فعالیت‌هایش رسانه‌ای نمی‌شود؟ هر کدام که هست باید برطرف شود. همچنین هر فدراسیون باید یک مدیر فنی داشته باشد که به فیفا هم معرفی می‌شود. مثلا در آلمان تا اول فصل جاری ماتیاس سامر ، مدیر فنی فدراسیون بود و پس از آن که او به بایرن‌ مونیخ رفت، جایش را به رابین دات، سرمربی سابق لورکوزن داد. مدیر فنی فدراسیون، بخش‌های آموزش، توسعه تیم‌های پایه و تیم بزرگسالان را زیر نظر می‌گیرد.

وی در پایان گفت: متاسفانه در فوتبال ما باب شده که هر کس می‌خواهد خودش را مطرح کند، انتقاد می‌کند. حرمت‌ها باید حفظ شوند و به جای تخریب و نقد شخصیت‌ها باید عملکردها نقد شوند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد